Záchranári zasahovali popoludní v Slovenskom raji a Vysokých Tatrách

16.08.2005 Poprad

Slovenský raj/Vysoké Tatry 16. augusta (TASR) - V špeciálnom vákuovom matraci zniesli popoludní záchranári v Slovenskom raji na Podlesok 14-ročnú poľskú turi...
Slovenský raj/Vysoké Tatry 16. augusta (TASR) - V špeciálnom vákuovom matraci zniesli popoludní záchranári v Slovenskom raji na Podlesok 14-ročnú poľskú turistku, ktorá sa zranila v Suchej Belej.

Dievčina sa pošmykla a pri páde utrpela bolestivé poranenia. S podozrením na zlomeninu členka a narazenú kostrč ju záchranári z oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) v Slovenskom raji ošetrili na mieste a zafixovali do matraca. Na nosidlách mladú Poľku zniesli na Podlesok k autu a dopravili do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.
Úraz zaznamenali popoludní aj vo Vysokých Tatrách, kde si český turista poranil hlavu po páde na mokrom a šmykľavom chodníku v oblasti Zamkovského chaty. Úraz oznámili dispečingu oblastného strediska HZS Vysoké Tatry pracovníci chaty. Skupina záchranárov sa ihneď vydala na miesto. Zraneného turistu ošetrili a \"po vlastných\" odprevadili na Hrebienok, odkiaľ ho previezli na Polikliniku v Starom Smokovci.
 

Vyberte región

mark